Werk mee aan een duurzame toekomst bij E2-Energie

Vacature adviseur zonne-energiesystemen

Zoek jij een functie waarin je jouw onderzoeks- en communicatieve vaardigheden kunt combineren met je technische kennis? Wil je daarnaast graag bijdragen aan veiligheid binnen de duurzame energiesector? Heb je ervaring als inspecteur/adviseur of lijkt het je juist een uitdaging om dit vak te leren? In beide gevallen is de functie van Adviseur Zonne-energiesystemen bij E2-Energie iets voor jou!

 

Functieomschrijving

Het betreft een afwisselende en zelfstandige functie. Je inspecteert PV-installaties om te controleren of deze (nog) voldoen aan de nieuwste normen en brengt hier verslag en advies over uit. De ene dag werk je aan een relatief eenvoudige installatie bij een particulier, de andere dag aan een complexe installatie van een zonnepark of bedrijf. Elke dag is anders en dat maakt jouw werk zo gevarieerd. Je werkgebied is heel Nederland. Je bent circa 1 dag per week op kantoor in Duiven of Zwolle, de andere dagen ga je vanaf huis op pad.

Je gaat met relatief weinig voor informatie naar de klant en maakt ter plekke een inschatting van de situatie. Hier komen jouw onderzoeksvaardigheden van pas! Je praat met de klant, achterhaalt de reden van de inspectie en brengt de installatie in kaart. Vervolgens voer je op gestructureerde wijze de inspectie uit. Hierbij doorloop je de gehele installatie, schat je risico’s in en kijk je of aan de normen voldaan wordt. Het doel is om te komen tot een oplossing voor eventuele tekortkomingen en risico’s juist in te schatten.

Na elke inspectie maak je een rapport op conform de normen, inclusief advies aan de klant en installateur om te komen tot verbeteringen en oplossingen. Je bespreekt je rapport met de betrokken partijen en licht deze nader toe. Je onderbouwt je bevindingen met foto’s en weet deze op positieve, constructieve wijze te verwoorden.

Je krijgt de ruimte je deze functie eigen te maken. Er is een uitgebreid opleidingstraject beschikbaar en je werkt met collega’s met ruime ervaring in de zonnepanelen. Dit maakt de functie tevens zeer geschikt voor iemand die dit vak wil leren.

Standplaats: Zwolle
Standplaat: Duiven

 

Functie-eisen

  • Er zijn geen specifieke opleidingseisen. Wel heb je MBO+/HBO werk- en denkniveau en voldoende elektrotechnische kennis;
  • Het is een voordeel als je enige kennis hebt van zonnepanelen installaties;
  • Je woont binnen een uur reisafstand van Duiven of Zwolle. Je bent bereid te reizen in heel Nederland voor het uitvoeren van inspecties op locatie;
  • De functie is zowel fulltime als parttime in te vullen.

Persoonskenmerken

Je bent een rustige persoon die doordacht handelt, ook in onverwachte of hectische omstandigheden. Je werkt nauwkeurig, gestructureerd en hebt oog voor detail. Van nature ben je nieuwsgierig en leergierig en altijd op zoek naar nieuwe kennis en informatie over PV-techniek, materialen en gereedschappen. Je rapporteert over afwijkingen, maar bent in staat dit positief te communiceren. Je hebt de stijlflexibiliteit om intern en extern met verschillende menstypen met verschillende belangen effectief en oplossingsgericht te communiceren. Ook heb je een praktische instelling en vind je het leuk om kleine technische tekortkomingen meteen zelf op te lossen. De acceptatie van jouw adviezen komen tot stand door de combinatie van deskundigheid en het vermogen om zorgvuldig en doordacht zaken over te brengen.

 

Solliciteren?

Ben je enthousiast geworden na het zien van de vacature? Solliciteer dan op deze vacature via het onderstaande formulier.