Werk mee aan een duurzame toekomst bij E2-Energie

Vacature accountmanager laadoplossingen

Heb jij “iets” met duurzame energie en auto’s? Ga je graag de uitdaging aan een nieuw creatief concept neer te zetten en op de markt te brengen? Vind je het leuk om te pionieren bij bedrijven en tegelijkertijd aanbestedingen op te pakken? Kom dan werken als Accountmanager bij E2-Energie!
 

Functieomschrijving

Het betreft een nieuwe functie binnen E2-Energie. De afgelopen periode is er veel tijd besteed aan het ontwikkelen van het concept laadoplossingen en nu is de tijd gekomen de verkoop hiervan op te gaan starten. Als eerste accountmanager laadoplossingen krijg jij de kans dit nieuwe concept te gaan verkopen. Je werkt hierbij nauw samen met de new business developer. Uiteraard krijg je een uitgebreid inwerktraject om je de benodigde kennis eigen te maken. Je werkt grotendeels vanuit huis of op kantoor, circa 40% van je tijd ben je onderweg voor klantafspraken.

Je verdeelt je tijd over twee afzetmarkten waar je de laadpalen en -pleinen gaat verkopen; aanbestedingen en zakelijke markt zoals MBK, winkels en tankstations. De vraag naar laadoplossingen stijgt en jij zorgt voor de juiste focus. Dit is voor E2-Energie een nieuwe afzetmarkt, dus je begint met het in kaart brengen van de markt en het opstellen van een plan om deze te bereiken. De basis van het marktplan is aanwezig en uiteraard kun je ook gebruikmaken van de bestaande database.

Zakelijke markt

Bedrijven benader je actief online of via email en je volgt contacten op. Je gaat met potentiële klanten in gesprek over de beste technische oplossing voor hen, rekent diverse opties voor en werkt onderbouwd een verdienmodel voor hen uit. Hierbij bied je oplossingen voor infrastructuur en exploitatie vs aanschaf. Vanuit jouw expertise kom je met een advies op maat en verkoop je een klantspecifieke oplossing.

Aanbestedingen

Bij aanbestedingen betreft het voornamelijk gemeentes en overheden die via tendertrajecten aanbestedingen van projecten doen. Jij zorgt dat je alle stappen doorloopt en uiteindelijk de opdracht binnenhaalt.

Vaak bestaat een tendertraject uit verschillende fasen. Het begint met de inschrijving waarbij je uit de aanbesteding de relevante informatie moet filteren en gaat bepalen of het interessant is voor E2-Energie om mee te doen aan de tender. Daarna volgt de gunningsfase waarin je het inhoudelijke plan uitschrijft. Alle verkregen informatie vertaal je naar een doordacht, helder geschreven, taalkundig sterk en mooi gepresenteerd plan van aanpak. Je spart in deze fase regelmatig met collega’s en met externe partijen om te komen tot een slim, creatief en efficiënt plan dat voldoet aan de gestelde eisen. Soms is het houden van presentaties bij de opdrachtgever ook een onderdeel van deze fase. Als een tender gewonnen is, bezoek je de klant om persoonlijk kennis te maken en de laatste detailafspraken te maken. Vervolgens draag je het projectplan over aan de uitvoerder.

Standplaats: Zwolle
Standplaats: Arnhem

Functie-eisen

  • Je hebt afgeronde commerciële HBO-opleiding;
  • Bij voorkeur heb je enige commerciële ervaring;
  • Affiniteit met duurzame energie en auto’s is belangrijk;
  • Je woont centraal in Nederland, Zwolle of Arnhem is voor jou goed bereisbaar.
  • Je bent bereid te reizen voor klantbezoeken.
  • De werktijden zijn flexibel in te delen en deels thuiswerken is mogelijk.

Persoonskenmerken

Je bent een harde werker met een sterke commerciële drive. Creativiteit en vernieuwend denken zijn voor jou vanzelfsprekend. Je getuigt van lef en hebt geen moeite om potentiële klanten te benaderen. Je bent enthousiast, resultaatgericht en betrouwbaar.

Daarnaast ben je proactief, heb je zelfdiscipline, scoringsdrive en een winnaarsmentaliteit. Bij tegenslag pak je je werk met extra energie en drive weer op. Vanzelfsprekend heb je een zekere mate van opportunisme in jouw handelen bij het benaderen van nieuwe klanten, maar je zorgt te allen tijde voor een uitstekende service om de klant maximaal tevreden te houden.

Verkopen vanuit advies past bij jou als persoon en bij jouw verkoopstijl. Communicatief ben je zeer vaardig, je hebt een hoge gunfactor en kunt omgaan met verschillende menstypen.

 

Solliciteren?

Ben je enthousiast geworden na het zien van de vacature? Solliciteer dan op deze vacature via het onderstaande formulier.