Accountmanager B2B

Adviseur duurzame energie voor bedrijven.

Accountmanager bedrijven

Functieomschrijving
Als accountmanager bedrijven ben je het eerste aanspreekpunt voor zakelijke klanten van E2-Energie. Het grootste deel van je tijd werk je op kantoor in Duiven, maar je bent ook regelmatig onderweg om klanten te bezoeken en leads op te volgen.

Aanvragen voor informatie en offertes komen via de website binnen en aanbestedingsplatformen binnen. Jij volgt iedere lead proactief en snel op, waarbij je in eerste instantie telefonisch contact opneemt met de potentiële klant. In dit gesprek inventariseer je de wensen, win je aanvullende informatie in en bouw je aan de relatie met de klant. Na dit eerste contact breng je een offerte op maat uit op basis van de wensen van de klant. Vervolgens zorg je voor opvolging van je aanbod, neem je eventuele bezwaren weg, los je problemen op en beantwoord je vragen naar aanleiding van de offerte. Waar nodig bezoek je de klant om je plan toe te lichten en nog meer af te kunnen stemmen op de specifieke situatie bij die klant. Bij akkoord van de opdracht ben je verantwoordelijk voor het compleet maken van het klantdossier met het legplan, de getekende overeenkomst, specifieke gemaakte afspraken en foto’s ter verduidelijking. Vervolgens wordt het dossier overgedragen aan de de interne projectorganisatie, maar jij blijft het aanspreekpunt van de klant voor eventuele vragen of bij problemen en je verzorgt de aftersales. Tijdens de exploitatiefase blijf je aanspreekpunt voor de klant en verzorg je de jaarlijkse prestatie-evaluatie. Waar mogelijk adviseer je de klant rondom service en onderhoud met aanvullende contracten.

Functie-eisen
Je hebt een gedegen commerciële opleidingsachtergrond met MBO+/HBO niveau en bij voorkeur enige commerciële ervaring in de markt van duurzame energie. Starters op de arbeidsmarkt worden ook uitgenodigd te reageren. Affiniteit met of kennis van zonne-energiesystemen of de energiemarkt is een pre. Je bent woonachtig in de regio Arnhem en bent bereid te reizen voor klantbezoeken. De vacature is zowel fulltime als parttime in te vullen.

Persoonskenmerken
Je bent een harde werker met een sterke commerciële drive. Creativiteit en vernieuwend denken zijn voor jou vanzelfsprekend. Je getuigt van lef en hebt geen moeite om de telefoon te pakken om potentiële klanten te bellen. Je bent enthousiast, resultaatgericht en betrouwbaar. Daarnaast ben je proactief, heb je zelfdiscipline, scoringsdrive en een winnaarsmentaliteit. Bij tegenslag pak je je werk met extra energie en drive weer op. Vanzelfsprekend heb je een zekere mate van opportunisme in jouw handelen bij het benaderen van nieuwe klanten, maar je zorgt te allen tijde voor een uitstekende service om de klant maximaal tevreden te houden. Verkopen vanuit advies past bij jou als persoon en bij jouw verkoopstijl. Communicatief ben je zeer vaardig in telefonisch en persoonlijk contact, je hebt een hoge gunfactor en kunt omgaan met verschillende menstypen.

Interesse
Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, stuur dan een e-mail met je C.V. en een uitgebreide motivatie naar hrm@e2energie.nl.