Voetbal vereniging Wilsum

82 zonnepanelen op het dak van de kantine voor VV Wilsum.

Terug naar projecten

Voetbalvereniging Wilsum

De voetbalvereniging heeft zich eind 2015 georienteerd op zonnepanelen. Aanleiding was dat de vergoeding voor de energiebelasting voor sportclubs in 2016 zou stoppen. “Toen zijn we bij elkaar gaan zitten en gaan denken hoe we dat kunnen oplossen”, vertelt voorzitter Jan Marskamp.

“Toen bleek dat er een nieuwe subsidieregeling zou worden opengesteld voor onder meer zonnepanelen. Toen de regeling van start ging, hebben we ons meteen aangemeld. Immers: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. “Het rijk financiert ongeveer een derde van de kosten.

Ook de supportersvereniging van VV Wilsum draagt bij aan de zonnepanelen. En omdat veel van de werkzaamheden door vrijwilligers zijn uitgevoerd, bedragen de totale kosten circa 23.000 euro. Mede daardoor moet de flinke investering van de zonnepanelen al snel zijn terugverdiend. “Normaal duurt zoiets een jaar of zes, zeven. Wij hopen het na ongeveer twee jaar te hebben gered”, legt voorzitter Marskamp uit.

E2-Energie heeft zonnepanelen, omvormers en het montagemateriaal geleverd aan de vereninging in Wilsum. Een monteur van E2-Energie heeft samen met een aantal vrijwilligers de zonnepanelen geplaatst. Hierdoor konden de kosten laag blijven.

Voetbalvereniging Wilsum

Projectdetails

Zonnepanelen:
Aantal: 82
Merk: 8.33 Solar
Type: Poly kristallijn

Omvormers:
Aantal: 1
Merk: Growatt
Type: String

Montage en installatie:
Constructie: Solarstell

Installatiedatum:
15 april 2016