SVI - Zwolle

Voetbalvereniging SVI wekt met 200 zonnepanelen jaarlijks 50% van haar energiebehoefte zelf op.

Terug naar projecten

Voetbalclub SVI Zwolle

SVI in Zwolle heeft een duurzame ambitie om zoveel mogelijk energie te besparen en waar mogelijk ook zelf energie op te wekken. Met de renovatie van het clubhuis in 2016 kon de vereninging een stap maken. De kantine is geisoleerd en op het dak zijn zonnepanelen geinstalleerd.

Om het zonnepanelen project financieel mogelijk te maken werd SDE+ subsidie aangevraagd en met behulp van deze subsidie kon een winstgevende business case worden gerealiseerd.

De zonnepanelen op het platte dak van de kleedkampers zijn in de vorm van een zonneschans (oost-west) geinstalleerd. Balen die op het dak van de kleedkamer komen rollen daardoor weer gemakkelijk van het dak af, zonder de zonnepanelen te beschadigen.

E2-Energie heeft zonnepanelen, omvormers en het montagemateriaal geleverd aan de vereninging in Zwolle. Een monteur van E2-Energie heeft samen met WijBedrijf Dieze de zonnepanelen geplaatst. Hierdoor konden de kosten laag blijven.

Voetbalclub SVI Zwolle

Projectdetails

Zonnepanelen
Aantal:          200
Merk:            Trina Solar
Type:             Mono kristallijn

Omvormers:
Aantal:           2
Merk:             SolarEdge
Type:              Poweroptimizers

Montage en installatie:
Constructie:   Solarstell

Installatiedatum:
15 december 2016

Jaarlijks bespaart de vereninging 45.000 kWh stroom. Met de zonnepanelen wordt een besparing gerealiseerd van 625 ton CO2.