Bliksembeveiliging bij zonnepanelen

Met een overspanningsbeveiliging voorkomt u schade aan uw elektrische installatie.

Overspanningsbeveiliging

Blikseminslag kan grote schade veroorzaken aan gebouwen en de technische installatie, ook aan zonnepanelen en de omvormers. Zonnepanelen zijn niet extra gevoelig voor blikseminslag, maar het zonne-energiesysteem is een kostbare installatie en staat direct in verbinding met de meterkast. Bij een eventuele blikseminslag zal de schade groter zijn!

Schade door blikseminslag kan plaatsvinden door directe blikseminslag en door indirecte blikseminslag. Door blikseminslag ontstaat tijdelijk een grote overspanning in de bedrading van de zonnepanelen, met alle gevolgen van dien.

 

Vraag adviesgesprek aan!

De nieuwe NEN1010 norm adviseert het toepassen van een overspanningsbeveiliging. Met behulp van een overspanningsbeveiliging worden hoge stroompieken afgevoerd naar aarde. Daarmee wordt schade aan de elektrische installatie voorkomen.

In sommige gebouwen is een bliksembeveiliginginstallatie aangebracht. Dit stelt speciale eisen aan het ontwerp en de installatie van de zonnepanelen. E2-Energie adviseert over de juiste keuze bliksembeveiliging van uw zonnepanelen.

 

Advies:

  1. Voorkom schade door blikseminslag
    Met een overspanningsbeveiliging is uw installatie inclusief omvormer beschermt tegen overspanning door blikseminslag.
  2. Beveilig uw technische installatie bij omvormer problemen
    Een overspanningsbeveiliging beveiligt uw installatie en gevoelige apparatuur tegen overspanning door omvormer fouten.
  3. Voldoe aan de NEN1010 norm
    Als uw systeem voldoet aan de geldende NEN1010 normen heeft u geen problemen bij keuringen en voldoet u tevens aan de eis van verzekeraars.