Energie-investeringsaftrek

Fiscaal voordeel van 10% tot 30% bij de aanschaf van zonnepanelen voor MKB-ers.

Energie-investeringsaftrek

Bedrijven die investeren in zonnepanelen kunnen gebruik maken van de Energie-investeringsaftrek (EIA). Daarmee kan 45% van de investeringskosten van de complete PV-Installatie worden afgetrokken van de fiscale winst (bovenop de gebruikelijke afschrijving).  Afhankelijk van het belastingtarief levert de regeling tussen de 10 tot 30% voordeel op en is met name bruikbaar voor MKB bedrijven. Belangrijke voorwaarden om de EIA toe te passen voor de investering in zonnepanelen zijn:

  • Minimaal omvang van de PV-Installatie:15 kWp
  • De PV-Installatie wordt aangesloten op een kleinverbruikersaansluiting (maximaal < 3 x 80A)

Ook de kosten voor realisatie van een netaansluiting voor zonnepanelen met een SDE+ beschikking komen in aanmerking voor EIA.

E2-Energie ontzorgt volledig en vraagt de EIA verklaring aan bij RVO. Deze verklaring kan samen met de belastingaangifte aan de Belastingdienst worden verstrekt.

Geen zorgen, wij doen alles

E2-Energie adviseert klanten op basis van energieverbruik, dakoppervlakte, elektrische aansluiting en business opportunities. E2-Energie biedt advies en ondersteuning op gebied van subsidieregelingen (SDE++), fiscale voordelen (EIA en KIA) en de BTW teruggave voor particulieren.

Wij werken voor:

Overheden

Investeerders

Energiebedrijven

Bedrijven

Installateurs en bouwbedrijven

Particulieren