Slimme opslag van opgewekte zonnestroom

Douchen met de zon

Offerte aanvragen

Maak slim gebruik van uw zonnestroom

Gebruik uw opgewekte zonnestroom om het water in een slimme elektrische boiler te verwarmen. Met een elektrische boiler bespaart u op uw gasverbruik en kunt u uw overgebleven zonnestroom gebruiken om water op te warmen. E2-Energie zorgt ervoor dat de zonnestroom die u opwekt slim gebruikt wordt. Zodat wanneer de salderingsregeling afloopt u de opgewekte zonnestroom effectief in kunt zetten.

 

De voordelen van een elektrische boiler

  • Verlaag uw gasverbruik en bespaar op uw gasrekening
  • Gebruik uw eigen zonnestroom
  • De boiler verwarmt als de zon schijnt
  • Bespaar op uw energierekening ook wanneer de salderingsregeling afloopt

Adviesgesprek thuis

Douchen met de zon

De zonnepanelen verwarmen de elektrische boiler met zonnestroom. De elektrische boiler wordt gebruikt als slimme opslag voor zonne-energie, deze energie wordt namelijk direct omgezet in warmte. Hierdoor kan u voordelig douchen, aangezien u de energie zelf heeft opgewekt. En wanneer de salderingsregeling afloopt, bespaart u nog steeds op de kosten voor warm water en gebruikt u meer eigen zonnestroom.

Altijd warm water

De elektrische boiler werkt samen met de cv-ketel, waardoor u niet bang hoeft te zijn dat u zonder warm water komt te zitten. Wanneer er niet genoeg zonnestroom opgewekt kan worden, kan de elektrische boiler automatisch overschakelen naar verwarmen met de cv-ketel. Het grote voordeel hiervan is dat u altijd voordelig van warm water wordt voorzien en u nooit zonder warm water komt te zitten.

Verlaag uw gasverbruik

Ongeveer 20% van het gasverbruik in een huishouden wordt gebruikt voor warm water. Voor elke 5 minuten douchen is er ongeveer 0,20 m3 gas nodig. Heeft u een gezin met vier personen en doucht elk gezinslid 5 minuten per dag, dan komt dit jaarlijks neer op 293 m3 gas. Wanneer er langer gedoucht wordt ligt dit verbruik hoger. Bij een slimme elektrische boiler gebruikt u met name zonne-energie voor het opwarmen van water. Door zonne-energie in te zetten kunt u het gasverbruik voor warm water tot wel 60% terugdringen.

Uw besparing met een elektrische boiler

20% van het gasverbruik in een huishouden wordt ingezet om water te verwarmen. Door water te verwarmen met zelf opgewekte energie bespaart u op uw gasrekening. Als uw gezin uit 4 personen bestaat en alle gezinsleden douchen dagelijks 5 minuten, dan komt dit jaarlijks neer op 293 m3 gas. Met een elektrische boiler bespaart u tot wel 60% op het gasverbruik voor warm water. Met een verbruik van 293 m3 gas voor warm water en een gasprijs van €1,10 kunt u jaarlijks tot €193,38 besparen door water te verwarmen met een elektrische boiler en zonnepanelen. U betaalt dan €128,92 voor de 40% van het water dat nog verwarmd wordt met gas. De besparing is afhankelijk van uw gastarief en uw warm water verbruik. Bij een duurder gastarief en een hoger warm water verbruik is de jaarlijkse besparing groter.

Vergelijking van kosten water verwarmen met alleen gas of met een elektrische boiler

  • Water verwarmen met gas 293m3 € 322,30
  • Water verwarmen met zonnepanelen en een elektrische boiler € 128,92

Offerte aanvragen