Welke subsidies zijn er voor zakelijke laadpalen?

Subsidies voor een zakelijke laadpaal

Voor ondernemers zijn er verschillende subsidies beschikbaar voor het plaatsen van een zakelijke laadpaal. Deze subsidies bieden u als ondernemer fiscale voordelen. Om in aanmerking te komen voor één van de subsidieregelingen moet er aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Lees hieronder verder om te zien of uw bedrijf in aanmerking komt voor een laadpaal subsidie.

Welke subsidies zijn er voor een zakelijke laadpaal?

Voor de aanschaf van een zakelijke laadpaal zijn er twee subsidies: MIA (Milieu-investeringsaftrek) en de KIA (Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek). Bij beide regelingen is het mogelijk om investeringskosten in bedrijfsmiddelen als aftrekpost te gebruiken. Bij de MIA mag u alleen milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen als aftrekpost gebruiken.

 

Milieu-investeringsaftrek (MIA)

Bij een investering in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen kunt u gebruikmaken van de milieu-investeringsaftrek. Met de MIA kunt u een percentage van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Voor een laadpaal is dit 45% van de investeringskosten. U mag voor een laadpaal maximaal € 2500,- in mindering brengen op uw bedrijfsresultaat.

 

Voorwaarden MIA

Om in aanmerking te komen voor de MIA regeling moet de laadpaal aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • De laadpaal moet op het bedrijfsterrein geplaatst zijn.
  • De laadpaal moet voor eigen gebruik zijn, leaseauto’s vallen hier ook onder.
  • De laadpaal moet permanent met internet verbonden.
  • De communicatie loopt volgens het Open Charge Point Procotol.
  • De communicatie van de laadpaal verloopt volgens het Open Charge Protocol (OCPP).

 

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)

De kleinschaligheidsinvesteringsaftrek is bedoeld om kleine en middelgrote ondernemers tegemoet te komen in de kosten voor investeringen in bedrijfsmiddelen. Om in aanmerking te komen voor de KIA, moet de investering minimaal € 2401,- zijn en maximaal € 332.994,-. Bij een investeringsbedrag van €2401,- tot €59.939,- mag u 28% van het investeringsbedrag in mindering brengen van de fiscale winst. Investeert u een hoger bedrag? Dan ligt het percentage dat u mag gebruiken als aftrekpost lager.

Interesse in een laadpaal op uw bedrijfsterrein?

E2-Energie verzorgt laadoplossingen voor bedrijven. Wij bieden zowel AC laadpalen als DC snellaadpalen aan, zodat u medewerkers, bezoekers en/of klanten kunt voorzien in hun laadbehoefte. Onze laadpalen kunnen indien gewenst gecombineerd worden met zonnepanelen, waardoor er ook duurzaam geladen kan worden bij uw bedrijf. Meer weten over ons laadpaal aanbod? Lees dan verder op onze laadpaal pagina of vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan.