Wat is het verbruik van een airco?

Het verbruik van een airco is afhankelijk van het type airco en hoe energiezuinig deze is. Heeft u een airco met een minder zuinig energielabel, dan zal deze meer gebruiken dan een airco met een A++ of A+++ energielabel. Een split of multisplit airco is zuiniger dan een mobiele airco of monoblock airco. Dit komt doordat de split of multisplit airco efficiënter koelt dan een mobiele en monoblock airco, waardoor er minder energie nodig is om hetzelfde effect te bereiken. Bij single split en multi split airco’s zit er een aparte buitenunit aan de buitenkant van het huis, terwijl bij een mobiele of een monoblock er geen aparte buitenunit is. Bij een mobiele airco gaat de slang vaak via het raam naar buiten, waardoor er ook veel warmte weer terug het huis in gaat. Hierdoor is een mobiele airco veel minder efficiënt. Ook een monoblock airco is minder efficiënt dan een split airco, doordat er geen buitenunit is, kan deze minder efficiënt de ruimte koelen.

 

Het verbruik van een single split airco

Een single split airco van Daikin met energielabel A+++ verbruikt tijdens een gemiddelde Nederlandse zomer ongeveer 100kWh om één ruimte te koelen. Dit kost u jaarlijk € 22,- aan stroom. Met een airco die minder energiezuinig is, zal het verbruik hoger liggen. Het verbruik van de airco kunt u het beste terugvinden op het energielabel van het apparaat, hier staat ook het jaarlijkse verbruik bij weergegeven.  

 

Het verbruik van een multi split airco

Tijdens een gemiddelde Nederlands zomer verbruikt een multi split airco van Daikin met energielabel A+++ jaarlijks ongeveer 300 kWh om drie kamers te koelen. Dit kost u € 66,- aan stroom. Met een multi split airco die minder energiezuinig is, zal het verbruik hoger liggen. Het verbruik van de airco kunt u het beste terugvinden op het energielabel van het apparaat, hier staat ook het jaarlijkse verbruik bij weergegeven.  

 

Op zoek naar een energiezuinige airco?

E2-Energie levert en installeert energiezuinige airco’s van Daikin met een A+++ label. Met een Daikin airco kunt u uw huis efficiënt koelen en verwarmen. Door uw huis te verwarmen met een airco kunt u besparen op uw gasverbruik of stadsverwarming. Bekijk ons airco aanbod.