Overspanningsbeveiliging en bliksem

Overspanningsbeveiliging en bliksem

Laatste update: 13-12-2016 om 18:04 uur

Overspanning kan grote schade aan elektrische apparaten veroorzaken. Blikseminslag is de meest bekende vorm van overspanning. Zonnepanelen zijn niet extra gevoelig voor blikseminslag, maar het zonne-energiesysteem op het dak heeft wel een directe verbinding met de meterkast. De nieuwe NEN1010 norm adviseert het toepassen van overspanningsbeveiliging in uw meterkast.

Lees verder
Zonnestroomboiler

Zonnestroomboiler

Laatste update: 13-12-2016 om 21:14 uur

Een zonnestroomboiler is een elektrische boiler met als doel tapwater te verwarmen en stroom aan het net te leveren. Het element in de PV boiler krijgt dan ook een gelijkstroom (DC) direct van de zonnepanelen. Als het water is verwarmd gaat de stroom uit de zonnepanelen naar de omvormer voor productie van elektriciteit in huis.

Lees verder
E2-Service App voor zonnepanelen

E2-Service App voor zonnepanelen

Laatste update: 06-09-2016 om 19:56 uur

E2-Energie heeft een handige App ontwikkeld voor eigenaren van zonnepanelen waarmee in één oogopslag duidelijk wordt of het zonne-energiesysteem naar behoren functioneert.

Lees verder

Energie terugleveren: welke meter is geschikt?

Laatste update: 13-07-2014 om 11:45 uur

In Nederland zijn verschillende elektriciteitsmeters in omloop. Niet elke meter kan de energie van zonnepanelen registreren of is geschikt voor saldering van de teruggeleverde energie. Daarom is het advies van E2-Energie om het zonne-energiesysteem altijd te registreren bij de netbeheerder en vervolgens de instructie van de netbeheerder over de meter op te volgen.

Lees verder

PERC nieuwe generatie zonnecellen

Laatste update: 16-08-2015 om 21:22 uur

Een nieuwe generatie zonnecellen doet zijn intrede in de markt. Dankzij innovatie kunnen efficiëntere zonnecellen worden geproduceerd die meer zonlicht en een bredere spectrum van het zonlicht kunnen omzetten in energie. Met de introductie van PERC zijn er in 2015 zonnepanelen beschikbaar met vermogens van 280 tot 300 watt piek.

Lees verder

Het effect van Gallium in zonnepanelen

Laatste update: 02-06-2014 om 15:35 uur

Zonnepanelen met Gallium zijn een nieuwe generatie zonnepanelen met een langere levensduur en meer opbrengst. Zonnepanelen met Gallium hebben een vermogensgarantie van 85% over 25 jaar!

Lees verder

Photon test omvormers

Laatste update: 20-02-2015 om 22:08 uur

Het Duitse onderzoeksinstituut Photon test omvormers. Jaarlijks publiceert Photon de efficiëntie van verschillende omvormers. In 2014 deden 142 omvormers mee aan de testen van Photon. E2-Energie zet de belangrijkste resultaten voor u op een rij.

Lees verder

Photon test zonnepanelen en omvormer

Laatste update: 10-07-2013 om 23:38 uur

PHOTON test verschillende merken zonnepanelen en omvormers in de praktijk. Met de PHOTON test resultaten kunnen omvormers en zonnepanelen onderling worden vergeleken en beoordeeld. De verschillen zijn groot!

Lees verder

Bypass diodes in zonnepanelen

Laatste update: 13-12-2014 om 11:37 uur

Een zonnepanelen is uitgerust met zogenaamde bypass diodes. Deze bypass diode bevindt zich op de achterzijde van het paneel in de junction box. Een diode fungeert als een elektronische terugslagventiel. De stroom kan maar op een manier door de diode stromen (de doorlaatrichting) en niet terug (de sperrichting). De belangrijke reden om bypass diodes te gebruiken is het voorkomen van hotspots in zonnepanelen door schaduw of kapotte zonnecellen. Hoe meer diodes een zonnepaneel bevat hoe beter het paneel zal functioneren in schaduwsituaties.

Lees verder


Download de E2-Service APP voor Android

 

 

Download de E2-Service APP voor Android