Vacatures

Onze opdrachtgever E2-Energie ontwikkelt en realiseert duurzame zonne-energiesystemen voor consumenten en bedrijven in Nederland. Met de slogan "De toekomst begint vandaag" en het gebruik van de zon als energiebron wil E2-Energie stappen zetten naar een meer duurzame samenleving. Het bedrijf faciliteert de energietransitie met de nieuwste technieken en concrete oplossingen in de vorm van zonnepanelen en de bijbehorende service en monitoring. E2-Energie is actief in de markt sinds 2011 en heeft inmiddels meer dan 1750 installaties en 50.000 zonnepanelen geïnstalleerd verspreid door heel Nederland. Het bedrijf kenmerkt zich door een sterke drive voor een betere wereld, grote zorgvuldigheid in het ontwikkelen en produceren en het streven naar een voor de klant zo hoog mogelijk rendement. Naast de 2 eigenaren werken er 2 mensen op kantoor en is er een team van monteurs werkzaam. Het is de bedoeling dat het team de komende periode verder uitgebreid gaat worden.

Commercieel Planontwikkelaar

Accountmanager zonne-energie

Standplaats: Duiven (Arnhem)

 

 

Commercieel Planontwikkelaar

Zonne-energie | Inhoudelijke kennis | Taalkundig

 
In deze nieuwe en afwisselende functie ga jij je bezighouden met het binnenhalen van nieuwe opdrachten in de zakelijke markt. Het betreft voornamelijk overheidsinstellingen, welke via tendertrajecten aanbestedingen van projecten doen. Jij zorgt dat je alle stappen doorloopt en uiteindelijk de opdracht binnenhaalt.
 
Vaak bestaat een tendertraject uit verschillende fasen. Het begint met de inschrijving waarbij je uit de aanbesteding de relevante informatie moet filteren en gaat bepalen of het interessant is voor E2-Energie om mee te doen aan de tender. Er wordt vaak gevraagd om diverse documenten en certificeringen en het is aan jou te bekijken over welke jullie zelf beschikken en of jullie wellicht samenwerking moeten zoeken met andere partijen of partners. Je benadert in dit geval deze partijen en bespreekt met hen de mogelijkheden. Daarna volgt de gunningsfase waarin je aan de slag gaat met het schrijven van het inhoudelijke plan. Alle verkregen informatie vertaal je naar een doordacht, helder geschreven, taalkundig sterk en mooi gepresenteerd plan van aanpak, voorzien van een efficiënte projectplanning, benodigde documenten en certificaten, risicobeheer, technische (3D) tekeningen, berekeningen en materiaalopgave.  Je spart in deze fase regelmatig met collega’s en met externe partijen om te komen tot een slim, creatief en efficiënt plan dat voldoet aan de gestelde eisen. Soms is het houden van presentaties bij de opdrachtgever en het ter plekken schouwen van de projecten ook een onderdeel van deze fase. Als een tender gewonnen is, bezoek je de klant om persoonlijk kennis te maken en de laatste detailafspraken te maken. Vervolgens draag je het projectplan over aan de uitvoerder. Gedurende het gehele traject blijf jij echter het aanspreekpunt van de klant bij problemen of vragen en los je deze, in overleg met de uitvoerder, op.
 
 
Functie-eisen
Je hebt een relevante afgeronde HBO-opleiding en enkele jaren relevante werkervaring. Je hebt ervaring met het schrijven van tenders of projectplannen in de overheids- of bouwwereld. Taalkundig ben je sterk onderlegd. Je bent woonachtig in de regio Arnhem, of bent bereid hier naartoe te verhuizen. Deze vacature is zowel fulltime als parttime in te vullen.
 
Persoonskenmerken
Organiseren en plannen is jou op het lijf geschreven. Je bewaakt hoofdlijnen, waarbij je oog blijft houden voor belangrijke details. Je spreekt de taal van de uitvoering, maar kent ook de wereld van de aanbestedingen en tenders binnen overheidsland. Situaties, belangen en risico’s weet je snel in te schatten en je kunt goed hoofd- van bijzaken scheiden. Je weet hoe je contracten, normen en eisen moet lezen en staat inhoudelijk boven de stof. Je weet grote hoeveelheden, zeer diverse soorten informatie te structureren tot een goed leesbaar en taalkundig sterk projectplan. Je bent communicatief vaardig en weet de verbinding te leggen tussen mensen en je bent van nature gericht op samenwerking. Je staat stevig in je schoenen, bent creatief en weet op enthousiaste wijze zaken snel voor elkaar te krijgen. 
 
Contactinformatie
Voor vragen kun je contact opnemen met Erik Brink (e.brink@e2energie.nl).
 
 

 

Accountmanager zonne-energie

80% binnen - 20% buiten | Regio Arnhem | Particulieren & MKB
 
Als accountmanager zonne-energie ben je het eerste aanspreekpunt voor voornamelijk de particuliere klanten van E2-Energie. Het grootste deel van je tijd werk je op kantoor in Duiven, maar je bent ook regelmatig onderweg om klanten te bezoeken en leads op te volgen. Het is de bedoeling dat je op termijn geheel verantwoordelijk wordt voor de particuliere klanten. Daarnaast bouw je aan een nieuwe afzetmarkt, het MKB.
 
Aanvragen van particulieren voor informatie en offertes komen voornamelijk via de website binnen. Jij volgt iedere lead proactief en snel op, waarbij je in eerste instantie telefonisch contact opneemt met de potentiele klant. In dit gesprek inventariseer je de wensen, win je aanvullende informatie in en bouw je aan de relatie met de klant. Na dit eerste contact breng je een offerte op maat uit op basis van de wensen van de klant. Vervolgens zorg je voor opvolging van je aanbod, neem je eventuele bezwaren weg, los je problemen op en beantwoord je vragen naar aanleiding van de offerte. Waar nodig bezoek je de klant om je plan toe te lichten en nog meer af te kunnen stemmen op de specifieke situatie bij die klant. Bij akkoord van de opdracht ben je verantwoordelijk voor het compleet maken van het klantdossier met het legplan, de getekende overeenkomst, specifieke gemaakte afspraken en foto’s ter verduidelijking. Vervolgens wordt het dossier overgedragen aan de installateur, maar jij blijft het aanspreekpunt van de klant voor eventuele vragen of bij problemen en je verzorgt de aftersales.  
 
Naast de particuliere klanten houdt je je bezig met het proactief benaderen van bedrijven in voornamelijk het MKB. Dit is voor E2-Energie een nieuwe afzetmarkt, dus je begint met het in kaart brengen van de markt en het opstellen van een plan om deze te bereiken. Vervolgens benader je bedrijven telefonisch, via email of commerciële mailing en volg je deze op om de klanten binnen te halen. Ook ben je verantwoordelijk voor het optimaliseren van de website. De bedoeling is dat klanten in de toekomst via de site van begin tot eind meegenomen worden op een customer journey en al zaken kunnen checken als de geschiktheid van hun dak voor zonnepanelen en een berekening van de kosten vs opbrengsten. Jij komt met ideeën om dit te concretiseren en voert deze na goedkeuring uit in de praktijk. 
 
Functie-eisen
Je hebt een gedegen commerciële opleidingsachtergrond met MBO+/HBO niveau en bij voorkeur enige commerciële ervaring. Starters op de arbeidsmarkt worden ook uitgenodigd te reageren. Affiniteit met of kennis van zonne-energiesystemen of de energiemarkt is een pre. Je bent woonachtig in de regio Arnhem en bent bereid te reizen voor klantbezoeken. De vacature is zowel fulltime als parttime in te vullen.
 
Persoonskenmerken
Je bent een harde werker met een sterke commerciële drive. Creativiteit en vernieuwend denken zijn voor jou vanzelfsprekend. Je getuigt van lef en hebt geen moeite om de telefoon te pakken om potentiele klanten te bellen. Je bent enthousiast, resultaatgericht en betrouwbaar. Daarnaast ben je proactief, heb je zelfdiscipline, scoringsdrive en een winnaarsmentaliteit. Bij tegenslag pak je je werk met extra energie en drive weer op. Vanzelfsprekend heb je een zekere mate van opportunisme in jouw handelen bij het benaderen van nieuwe klanten, maar je zorgt te allen tijde voor een uitstekende service om de klant maximaal tevreden te houden. Verkopen vanuit advies past bij jou als persoon en bij jouw verkoopstijl. Communicatief ben je zeer vaardig in telefonisch en persoonlijk contact, je hebt een hoge gunfactor en kunt omgaan met verschillende menstypen. 
 
Contactinformatie
Voor vragen kun je contact opnemen met Erik Brink (e.brink@e2energie.nl).
 
 
 
 
 
 

 Download de E2-Service APP voor Android

 

 

Download de E2-Service APP voor Android