E2-Service App voor zonnepanelen

Laatste update: 06-09-2016 om 19:56 uur

E2-Energie heeft een handige App ontwikkeld voor eigenaren van zonnepanelen waarmee in één oogopslag duidelijk wordt of het zonne-energiesysteem naar behoren functioneert.

Het unieke van de Service App is dat deze middels zes gekleurde buttons laat zien wat de status is van het zonne-energiesysteem. Daarvoor maakt E2-Energie gebruik van de stralingsmeters van het KNMI. De zonnestraling die wordt gemeten door het KNMI wordt direct vertaald naar de kWh opbrengst van een zonnepaneel.De E2-Service App

  • In de APP treft de gebruiker de volgende informatie:
  • De opbrengst van de zonnepanelen t.o.v. de gemeten zonnestraling;
  • De werking van alle zonnepanelen;
  • Foutmeldingen van de omvormer;
  • De mate van degradatie van de zonnepanelen (piekvermogen);
  • De temperatuur van de omvormer;
  • Bewaking van de communicatie tussen de omvormer en de router. 

Indien er afwijkingen worden geconstateerd kan de consument met één druk op de button E2-Energie informeren om de storing te laten oplossen. De Service APP werkt op dit moment in combinatie met SolarEdge en Growatt omvormers. Twee merken die in Nederland veel worden gebruikt. De App is te downloaden in de App Store en geschikt voor iOS en Android toestellen.

Erik Brink: “De vraag naar service en onderhoud is het afgelopen jaar sterk gestegen. Veel consumenten die ooit zonnepanelen hebben gekocht worden geconfronteerd met storingen en weten niet of de zonnepanelen wel voldoende stroom opwekken. Veel installateurs geven niet thuis bij complexe vragen of zijn inmiddels failliet. Met de Service APP en onze bijbehorende storingsdienst bieden wij nu een eenvoudige en toegankelijke oplossing”.

E2-Energie is actief in de markt sinds 2011 en heeft inmiddels meer dan 1500 installaties en 25.000 zonnepanelen geinstalleerd. Service en een uitgebreide monitoring is altijd een belangrijk onderdeel geweest in het aanbod van E2-Energie.Download de E2-Service APP voor Android

 

 

Download de E2-Service APP voor Android