SDE+ Subsidie

Voor grootschalige investeringen in zonne-energie is er in Nederland subsidie beschikbaar onder de SDE+ regeling. Er zijn echter wel strikte voorwaarden om voor SDE subsidie voor zonnepanelen in aanmerking te komen. De belangrijkste voorwaarde is dat de aansluitwaarde groter moet zijn dan 3 x 80 Ampère, een zogenaamde grootverbruikersaansluiting. De tweede belangrijke voorwaarde is dat er minimaal voor 15 kWp aan zonnepanelen wordt geïnstalleerd om in aanmerking te komen voor subsidie. Dat zijn in de praktijk ongeveer 60 zonnepanelen.

Doet u een aanvraag voor een zon-PV-installatie en bent u niet de eigenaar van de beoogde locatie voor de productie-installatie, dan bent u verplicht om een verklaring van de eigenaar met uw aanvraag mee te sturen. In deze verklaring verklaart de eigenaar dat deze toestemming geeft om de productie-installatie op de beoogde locatie te installeren en te exploiteren.
 

Gefaseerde invoering

De SDE regeling wordt jaarlijkse gefaseerd opengesteld. In totaal is er in 2017 € 12 miljard euro subsidie beschikbaar. Schrijft u in de eerste fase in dan krijgt u het minst subsidie. Wacht u tot een volgende fase dan neemt het subsidie bedrag toe. In elke opeenvolgende fase gaat, met het overgebleven budget, deze bovengrens één stap omhoog. 

 

Wie het eerst komt wie het eerst maalt

Ervaring uit voorgaande jaren leerde dat de inschrijving voor de SDE subsidie vele malen het beschikbare budget overtrof. Met deze gefaseerde regeling wil de overheid een maximaal resultaat halen per subsidie euro.  Daarom is het belangrijk om zo snel mogelijk een aanvraag na openstelling van de fase in te dienen. Binnen de SDE subsidie geldt de regel wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

 

Eigen verbruik

De energie die door de zonnepanelen wordt opgewerkt, mag intern worden gebruikt voor eigen verbruik. Ook op de eigen gebruikte stroom krijgt u subsidie. Hierdoor kunt u één op één besparen op uw electriciteitsrekening en van de subsidie profiteren. Door zoveel mogelijk opgewekte energie zelf te gebruiken kan het rendement op de investering worden vergroot.

 

SDE Advies

E2-Energie kan voor u de SDE subsidie aanvragen en bedrijven geheel ontzorgen bij zowel de ontwikkeling en de realisatie van het zonne-energiesysteem. 

 

Projectvervaring

De afgelopen jaren heeft E2-Energie veel ervaring opgedaan met de realisatie van projecten met SDE-subsidie. Klik voor een overzicht: Zonnepanelen zakelijk

 

Auteur: Erik Brink | Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel: e.brink@e2energie.nl 

 Download de E2-Service APP voor Android

 

 

Download de E2-Service APP voor Android