Photon test zonnepanelen en omvormer

Laatste update: 10-07-2013 om 23:38 uur

PHOTON test verschillende merken zonnepanelen en omvormers in de praktijk. Met de PHOTON test resultaten kunnen omvormers en zonnepanelen onderling worden vergeleken en beoordeeld. De verschillen zijn groot!

Zonnepanelen: 93.8% Performance Ratio

De zonnepanelen die E2-Energie verkoopt zijn in de PHOTON test van juni 2011 tot juli 2012 op de derde plaats geeindigd. In totaal deden er 128 zonnepanelen mee aan de Photon test. De zonnepanelen behaalden in veldopstelling een performance ratio van 93,8%. De Performance Ratio geeft het verschil weer tussen de theoretische haalbare opbrengst en de daadwerkelijke opbrengst. 

Het zonnepaneel dat meedeed aan de test van het mono kristallijne zonnepaneel met Gallium van 250 Watt piek. E2-Energie verkoopt deze onder de naam 8.33 Solar zonnepaneel Mono Zwart Gallium.

Aan de test deden zowel mono kristallijne, poly kristallijne als dunne filme zonnepanelen mee. De derde plaats is een uitstekend resultaat waar we oprecht trots op zijn!

Lees het laatste PHOTON rapport met de testresultaten van 128 zonnepanelen van januari 2012 tot en met juni 2012.

 

Growatt omvormer: A-label

Ook omvormers worden door PHOTON getest. Deze test is geen ranking zoals bij zonnepanelen, maar van elke omvormer wordt de efficientie getest. Op basis van de efficientie krijgt de omvormer een label van A++ tot F. De efficienty van een omvormer is de belangrijkste eigenschap van een omvormer. Hoe efficienter de omvormer hoe meer zonnestrook er wordt omgezet in netspanning, maar ook hoe minder warmte de omvormer produceert. Een warmtebron (hotspot) in een omvormer komt de levensduur van de omvormer niet ten goede. 

De Growatt omvormer heeft van Photon een A-label gekregen met een efficienty van 96,8%. 

Lees het laatste Photon onderzoek van alle omvormers op efficientie.

Auteur: Erik Brink | Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel: e.brink@e2energie.nl Download de E2-Service APP voor Android

 

 

Download de E2-Service APP voor Android